MV zrekonštruuje areál bývalej nemocnice pre potrebu policajného zboru

13.11.2013 Vranov nad Topľou

Bratislava 13. novembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR zrekonštruuje areál bývalej nemocnice s poliklinikou vo Vranove nad Topľou, v ktorom potom bude Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (PZ). To momentálne sídli v prenajatých objektoch súkromnej firmy a v ostatných útvaroch PZ, ktoré sú v nevyhovujúcich priestoroch a rozptýlené po viacerých častiach Vranova.

Náklady na túto akciu predstavujú 4,686 milióna eur vrátane projektovej dokumentácie. Ukončiť sa má v roku 2017. Ministerstvo vnútra túto sumu uhradí zo svojho rozpočtu.

Návrh so začatím obstarávania tejto stavby musel rezort predložiť na rokovanie vlády. Kabinet s ním súhlasil. Platí totiž nariadenie vlády z októbra 2012, na základe ktorého nesmú ministri začať obstarávanie stavieb bez prechádzajúceho odobrenia exekutívy, ak obstarávacia cena presiahne 3,32 milióna eur.

Predmetnú nehnuteľnosť vo Vranove nad Topľou získal rezort vnútra v roku 2009 od Prešovského samosprávneho kraja výmenou za budovu Obvodného úradu vrátane priľahlých pozemkov v Prešove.

Areál nemocnice a budovy vo Vranove sa v súčasnosti nevyužívajú. Niektoré z nich sa zbúrajú, iné prestavajú, ale pribudnú aj nové. Rekonštrukciou bude mať plocha 10.886 m2. "Prínosom bude skutočnosť, že správne služby poskytované Policajným zborom sa sústredia na jednom mieste," konštatuje MV.
 

Vyberte región